Ta Blog je posvečen voznikom F1 dirkalnikov. Tukaj najdete nekaj njihovih podatkov in seveda veliko njihovih slik!! Blog je v celoti v Slovenščini, vendar če vas zanima več o F1 in bi želeli še več najnovejših dirkaških slik si oglejte F1Slike! Levo so Lebels, Arhiv objav in Iskalnik, desno pa so prikazani google oglasi. Upam da vam bo blog všeč!! Uživajte

ponedeljek, 17. marec 2008

James Simon Wallis Hunt

James Simon Wallis Hunt, britanski dirkač Formule 1, *29. avgust 1947, Belmont, Anglija, Velika Britanija, †15. junij 1993, London, Anglija, Velika Britanija.

Življenjepis

James Simon Wallis Hunt, bolj znan kot James Hunt, je pokojni dirkač Formule 1, svetovni prvak v sezoni 1976, ko je v svoji prvi sezoni za McLaren z odličnim zaključkom (pet zmag od šestih na zadnjih devetih dirkah) le za točko premagal dirkača Ferrarija, Nikija Laudo. Pred zanjo dirko za Veliko nagrado Japonske je imel Lauda prednost, toda v zelo slabih vremenskih pogojih Lauda ni želel tvegati še ene nesreče (na Veliki nagradi Nemčije je doživel hudo nesrečo zaradi katere je izpustil dve dirki, lahko pa bi se končalo se precej huje) in že v prvem krogu parkiral v boksih ter tako oddal naslov Huntu brez boja.

Kmalu po upokojitvi po sezoni 1979 se je pridružil komentatorski ekipi v angleškem BBCju, kjer sta dolga leta z Murrayjem Walkerjem tvorila odličen komentatorski par za dirke Formule 1, vse do Huntove smrti leta 1993 zaradi srčnega napada.

Slike kontroverznega dirkače Jamesa Hunta

_____


_____


_____


_____

Ni komentarjev:

To niso vse objave, in če pogledate v Arhiv objav (Blog Archive) jih boste videli še mnogo več. Poglejte si tudi Labels oz. uporabite možnost iskanja in najdite kar si zaželite!!