Ta Blog je posvečen voznikom F1 dirkalnikov. Tukaj najdete nekaj njihovih podatkov in seveda veliko njihovih slik!! Blog je v celoti v Slovenščini, vendar če vas zanima več o F1 in bi želeli še več najnovejših dirkaških slik si oglejte F1Slike! Levo so Lebels, Arhiv objav in Iskalnik, desno pa so prikazani google oglasi. Upam da vam bo blog všeč!! Uživajte

ponedeljek, 17. marec 2008

Fernando Alonso Diaz

Fernando Alonso Diaz, španski dirkač Fomule 1, * 29. julij 1981, Oviedo, Španija.

Fernando Alonso je španski dirkač, najmlajši dvakratni svetovni prvak v zgodovini Formule 1, oba naslova je osvojil z Renaultom v sezonah 2005 in 2006. Obenem drži tudi rekorda za najmlajšega dirkača, ki je osvojil najboljši štartni položaj (Velika nagrada Malezije 2003) in najmlajšega zmagovalca dirke Formule 1 (Velika nagrada Madžarske 2003).

Pred sezono 2007 je prestopil v moštvo McLaren Mercedes. Po desetih dirkah s tremi zmagami zaseda drugo mesto v dirkaškem prvenstvu za mladim moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom. Po napeti sezoni se je vse do zadnje dirke boril za naslov, na koncu pa osvojil tretje mesto v prvenstvu. Ob koncu sezone se je poslovil od angleško-nemškega moštva in prestopil v moštvo Renault F1, kjer je osvojil že dva naslova prvaka v letih 2005 in 2006.

Nekaj slik Fernanda Alfonza :p

____


____


____


____


____

Ni komentarjev:

To niso vse objave, in če pogledate v Arhiv objav (Blog Archive) jih boste videli še mnogo več. Poglejte si tudi Labels oz. uporabite možnost iskanja in najdite kar si zaželite!!