Ta Blog je posvečen voznikom F1 dirkalnikov. Tukaj najdete nekaj njihovih podatkov in seveda veliko njihovih slik!! Blog je v celoti v Slovenščini, vendar če vas zanima več o F1 in bi želeli še več najnovejših dirkaških slik si oglejte F1Slike! Levo so Lebels, Arhiv objav in Iskalnik, desno pa so prikazani google oglasi. Upam da vam bo blog všeč!! Uživajte

ponedeljek, 17. marec 2008

David Marshall Coulthard

David Marshall Coulthard, britanski dirkač Formule 1, * 27. marec 1971, Twynholm, Dumfries and Galloway, Škotska, Velika Britanija.

Življenjepis

David Marshall Coulthard, bolj znan kot David Coulthard, je škotski dirkač Formule 1, ki od sezone 2005 dirka za moštvo Red Bull Racing. Prvo priložnost na dirkah Formule 1 je dobil po smrtni nesreči legendarnega Brazilca Ayrtona Senne na Veliki nagradi San Marina 1994. Sezono 1994 je začel kot testni voznik Williamsa, po tragični nesreči pa nadomestil Senno. Po sorazmerno uspešni sezoni 1995 se je preselil k McLarnu, kjer pa ob hitrejših finskih sovoznikih, Miki Häkkinenu, od sezone 2002 pa Kimiju Räikkönenu, ni prišel do izraza. Kljub doseženim 13 zmagam in 61 stopničkam ga ne moramo šteti za odličnega dirkača, kajti njegovi moštveni kolegi so ga praviloma premagovali, Häkkinen pa je ob njem celo osvojil dva zaporedna naslova prvaka v sezonah 1998 in 1999. Dosegel je eno drugo mesto v prvenstvu (2001) in štiri tretja (1995, 1998, 1998, 2000). Je peti na lestvici dirkačev z največ doseženimi točkami, kjer je tudi najbolje uvrščeni Britanec, toda to je, glede na to da je večji del svoje kariere dirkal z zelo konkurenčnimi dirkalniki, razumljivo, ni pa dosegel tistega kar si vsi dirkači najbolj želijo, naslova svetovnega prvaka. V sezoni 2007 je mnoge presenetil z nekaj zelo borbenimi dirkami, skupno pa je dosegel deseto mesto s štirinajstimi prvenstvenimi točkami.

Nekaj slik škotskega dirkača Davida Coultarda




___

Ni komentarjev:

To niso vse objave, in če pogledate v Arhiv objav (Blog Archive) jih boste videli še mnogo več. Poglejte si tudi Labels oz. uporabite možnost iskanja in najdite kar si zaželite!!