Ta Blog je posvečen voznikom F1 dirkalnikov. Tukaj najdete nekaj njihovih podatkov in seveda veliko njihovih slik!! Blog je v celoti v Slovenščini, vendar če vas zanima več o F1 in bi želeli še več najnovejših dirkaških slik si oglejte F1Slike! Levo so Lebels, Arhiv objav in Iskalnik, desno pa so prikazani google oglasi. Upam da vam bo blog všeč!! Uživajte

ponedeljek, 17. marec 2008

Alan Jones

Alan Jones, avstralski dirkač Formule 1, *2. november 1946, Melbourne, Avstralija.

Življenjepis

Alan Jones je upokojeni avstralski dirkač Formule 1, svetovni prvak v sezoni 1980. Bil je sploh prvi svetovni prvak Williamsa v zgodovini Formule 1. Naslov je osvojil pred Brazilcem Nelsonom Piquetom s petimi zmagami v sezoni in s prednostjo 17 točk, kljub temu da je bil Piquet še dve dirki pred koncem sezone v boljšem položaju. Toda na zadnjih dveh dirkah za Veliko nagrado Kanade in ZDA je Jonesu uspelo zmagati, Piquet pa je odstopil. V sezonah 1979 in 1981 je z Williamsom osvojil še dve tretji mesti v prvenstvu s po štirimi in dvema zmagama. Po porazni sezoni 1986 z Lolo, le 16. mesto in štiri točke, se je upokojil kot dirkač Formule 1.

Nekaj slik oz plakatov Alana Jonesa

_____

_____

_____

_____

_____


Ni komentarjev:

To niso vse objave, in če pogledate v Arhiv objav (Blog Archive) jih boste videli še mnogo več. Poglejte si tudi Labels oz. uporabite možnost iskanja in najdite kar si zaželite!!